2013. július 19., péntek

Miből áll egy festőkészlet? (olajfestés)

Mielőtt elkezdünk festeni, össze kell gyűjtenünk a festéshez szükséges felszerelést.Én ebben a cikkben megpróbálok segíteni ebben a kérdésben.A saját tapasztalataim alapján fogom leírni a kellő ecseteket és egyéb kelléket.

-Tűecset

Ez nagyon fontos ecset, hiszen a vékony vonalakat és az apró részleteket ezzel kell elkészíteni.Egyszerűen nélkülözhetetlen!
Ezen a képen látható.


-Közepes méretű ecset 

Igazából nem vagyok benne biztos, hogy van-e ennek egy speciális neve is, de én mindig csak így hívom...:)
Nincs mit hozzáfűznöm ehhez az ecsethez, ezért, mert amikor készítünk valamit, akkor magától adódik, hogy mit kell kifesteni vele.
Ezen a képen látható.

-Nagy méretű ecset

Az ilyen ecset általában 14-es méretű.Mint ahogy azt látni lehet, ezzel nem az apró részeket kell elkészíteni, hanem nagyobb felületeket, és például az aláfestést is ezzel készítjük. 
Ezen a képen látható.

-Besöprő ecset

Ennél az ecsetnél az sem baj, ha ugyan akkora, mint az előbb említett, nagy méretű, de azért jobb, ha egy kicsivel nagyobb annál is.Én 16-os méretűt használok.Ez ahhoz kell, hogy óvatosan összemossunk néhány színt a készülő festményünkön.Legtöbbször az eget készítjük vele, de van amikor egy tárgyban több szín is van és azokat össze szeretnénk mosni., de azért itt egy pl:
amikor az égen a felhőt készítjük, akkor azt sem árt átsöpörni ezzel az ecsettel.De fontos, hogy ez mindig maradjon száraz!Csak miután végeztünk a festéssel szabad csak átmosni benzinnel, majd jó alaposan szappannal is.
Ezen a képen látható az ecset, ezen pedig a vele készíthető kép, arra az esetre, ha valaki nem értené, hogy mire való.

-Stuffoló ecset

Biztos kevesen hallották ezt a kifejezést, ezért most elmondom mire való.
Ezzel főleg kis, apró pöttyökből készülő részeket csinálhatunk. Pl: fa, és néha fű.De természetesen nem csak ezeket lehet.Amikor festünk, megérzésből tudhatjuk, hogy kell-e ez az ecset a készülő alkotáshoz.
Én azt ajánlom, hogy vegyetek egy hosszú ecsetet, aminek henger alakú a vége és "borzoljátok" össze úgy, hogy alkalmas legyen az ilyesféle festéshez.Sajnos nem tudom jobban elmagyarázni...Képeket pedig nem találok a neten róla és most nem tudok feltölteni sajátot...:/
De azért ITT egy kép, a vele készíthető fákról, bokrokról.

Egyéb kellékek:

-Benzin

-Festőszer

-Törlőrongy

-Festőpóló

-És természetesen egy festőállvány! :)


FONTOS:
-mindenkinek ajánlom a marhafülszőr ecseteket

-Minden olyan napnak a végén, amikor festünk jó alaposan el kell mosni az ecseteket szappannal, vagy különben tönkremennek!

-A benzines üvegre mindenképpen rakj egy fedőt, akár papírból is, mert nem egészséges a belégzése!

-Egy festmény elkészítése időigényes, tehát csak a türelmes emberek kezdjenek neki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése